,

Marmara Connector ile Marmara Blokzincirinin Kolay Kurulumu ve MCL Koin Üretimi

Admin avatarı

·

,

·

Marmara Connector, herkesin kolayca Marmara Blokzincirini kurması ve MCL koin üretmeye başlaması için geliştirilmiş bir uygulamadır.

MARMARA BLOKZİNCİRİ VE MCL NEDİR?

Marmara Blokzinciri Vadeli Çekler ve Senetler gibi tabanda alışveriş içerisinde üretilen kredi araçlarından esinlenmiş bir projedir. Marmara Blokzinciri üzerinde her tür krediyi karşılıksızlık, sahtecilik, bölünemezlik, takip edilemezlik gibi sorunlar olmadan güvenle çıkarabilir (keşide edebilir) ve dolaştırabilirsiniz (cirolayabilirsiniz). MCL gerçek ekonomide kullanmak üzere geliştirilmiş bir sistem olduğundan alışveriş sırasında MCL üretebilirsiniz.

Marmara Blokzinciri özgür bir blokzinciri olup MCL isimli kendi koinine sahiptir. Marmara Blokzinciri üzerindeki MCL bir token değil merkeziyetsiz bir koindir. Marmara Enerji ve işlemci gerektirmeyen %75’lik Hisse Kanıtı algoritması (PoS) nedeniyle gereksinimler mütevazidir. Bu yüzden Marmara Blokzinciri günümüzdeki sıradan bir laptop, PC ve hatta miniPC üzerine kurulabilir ve üzerinde MCL koin üretilebilir.

MCL koin olduğundan bir çeşit noterlik sistemi olarak çalışır. Marmara blokzinciri üzerinde noterlik yaparak ödülleri kazanabilirsiniz. Yaklaşık her dakikada bir blok çıkar ve blok ödülü olarak çıkan 30 MCL noterlik yapma karşılığı dağıtılır. Kredi döngüleri yaparak veya aktifte kilitleyerek bilgisayarınızı açık tutarak kayıtları tutmanız sayesinde blok ödülü kazanabilirsiniz. Ödülü alabilmek için kredi döngülerinde MCL kilitlerseniz 3x staking ile maksimum ödül bulma şansı elde edersiniz. Kredi Döngüleri alışveriş içerisinde cirolanarak (başka bir satıcıya aktararak) alışveriş sırasında kullanılabilir.

MARMARA BLOKZİNCİRİ KURMAK İÇİN GEREKSİNİMLER

Marmara Blokzinciri kurmak için gereksinimler çok düşüktür. Aşağıdaki özelliklerin olması yeterlidir:

  • 64 Bit İşletim Sistemi
  • 8 GB RAM
  • En az 4 Çekirdekli Donanım (6 çekirdek tavsiye edilir)
  • SSD 100 GB

 

MARMARA CONNECTOR NEDİR?

Marmara Connector, herkesin kolayca Marmara Blokzincirini kurması ve MCL üretmeye başlaması için geliştirilmiş bir uygulamadır. MCL ödülü kazanmak için blokzinciri kurmak gerektiğinden blokzincirinin herkesçe kolay şekilde kurulması gerekir. İşte Marmara Connector bu amaçla geliştirilmiştir.

Marmara Connector kurulumu ve kullanımı çok basittir. Windows ve Linux İşletim Sistemi üzerinde yerel olarak makineniz üzerinde veya uzaktaki bir sunucuya kurularak çalıştırılabilir.

MARMARA CONNECTOR KURULUMU

Marmara Connector Kurulumu çok basittir.

Marmara Chain Github Sayfasından en son Marmara Connector uygulamasını indirin ve kurun. Marmara Connector’un kendisinin kurulması bu kadar basit.

Bknz Releases · marmarachain/marmara-connector · GitHub

MARMARA CONNECTOR NE YAPAR?

  1. Marmara Connector noterlik yapmanız için gerekli Marmara Blokzinciri kurulumunu kolayca yapmanızı sağlar.
  2. Alışveriş sırasında kredi döngüleriyle ilgili her türlü işlemleri yapmanızı sağlar.
  3. Marmara Blokzinciri üzerinde gerekli diğer her türlü işlemleri, MCL koin cüzdanla ilgili işlemleri, bilgilendirme işlevlerini gerçekleştirir.

Aşağıdaki Connector kurulduğunda üzerinde yapılabilecek işlemler yer almaktadır.

Marmara Connector Kullanarak Marmara Blokzinciri Kurulumuyla İlgili Aşağıdaki linkten ilgili videoyu izleyebilirsiniz:

https://youtu.be/irb4y3iOsp8

BLOKZİNCİRİ SENKRONİZASYONU

Blokzinciri dağıtık noterliktir ve kaydın sadece bir yerde tutulduğu merkezi veritabanı sistemlerinin aksine her düğüm (noter) aynı verileri tutar. Bunun karşılığında ödül kazanmaya hak kazanır. O yüzden merkezi yerde kayıtların tutulduğu (örnek bankalar vs) binlerce kat daha güvenlidir. Tüm geçmiş veritabanı kayıtları tutulmadan zincir üzerinde noterlikle ilgili işlemleri vs yapamazsınız. Aşağıdaki linkteki videoda senkronizasyon işlemleri yer almaktadır.

https://youtu.be/n0TG93mXjBk

MARMARA CONNECTOR KURULUMU SIRASINDA OLASI SORUNLAR

Marmara Connector 3 şeyi yapar.

1. Marmara Blokzincirine çalıştırmak için gerekli dosyaları indirir. Bunu indirmek için curl programı kurulu olmalıdır. Bazı Windows sistemlerinde kurulu değilse elle kurmak gerekir.

2. Marmara Blokzinciri işlemleri için Marmara ile ilgili aşağıdaki program dosyaları C:\Users\user\AppData\Roaming\ZcashParams dizini altında hazır olmalıdır. Not: Aşağıdaki gibi dosyalara ve uzunluklarına dikkat ediniz.

3. Marmara Blokzinciri ile ilgili tüm işlemler için gerekli programlar C:\Users\user\marmara klasörü altına aşağıdaki gibi indirilmiş olmalıdır. Not: Aşağıdaki gibi dosyalara ve uzunluklarına dikkat ediniz.

4. Geçmiş blokzinciri kayıtlarına ait tüm veriler. Bunun en sağlıklı yolu canlı olarak indirilmesini beklemektir. Kurduktan sonra zinciri başlattığınızda Marmara Connector içinde otomatik indirilecektir. Tüm veriler indiğinde senkron oldu denmektedir. Hızlıca indirmek için günlük güncellenen Bootstrap dosyasını buradan indirerek hızlıca senkron olabilirsiniz. Marmara Connector bunu kendi içinde yapmaktadır. Bootstrap dosyası C:\Users\user\AppData\Roaming\Komodo\MCL dizininde MCL klasörü altına açılmalıdır. Senkron olan zinciri durdurduktan sonra aldığınız iki klasöre ait yedeği zincir verileri bozulduğunda kullanabilirsiniz.

Bootstrap https://explorer2.marmara.io/bootstrap adresinde günlük olarak yedeklenmektedir.

Alternatif link:

* https://eu.bootstrap.dexstats.info/MCL-bootstrap.tar.gz

Bootstrap için not: Bootstrap’te yalnızca blocks ve chainstate klasörü bulunur. İkisi yeterlidir. Zinciri durdurduktan sonra Wallet.dat dışındaki tüm mevcut klasörleri silin. Daha sonra bu iki klasörü açın. Hatta sisteminizde senkronizasyonu sağladığınızda Bootstrap’i indirmenize bile gerek kalmaz. Zaman zaman senkronize zinciri durdurun, blocks ve chainstate klasörlerini yedekleyin. İşte kendi Bootstrap dosyalarınız.

Aşağıdaki linklerden bilgi edinebilirsiniz:

Marmara Web Sitesi: https://marmara.io

Marmara Discord Grubu: https://marmara.io/discord

X (Twitter) Marmara: https://twitter.com/marmarachain

Marmara Credit Loops Youtube Kanalı: https://www.youtube.com/channel/UC_Ym-tICCd7ATlBU_1ToEKw/videos


Kaynaklar: